Pickford ontloopt straf na onbesuisde tackle op Van Dijk

19 oktober 2020, 14:36

Jordan Pickford wordt niet meer gestraft voor zijn stevige charge op Virgil van Dijk tijdens de Merseyside Derby. Dat bevestigt de Engelse voetbalbond FA maandag. De Everton-doelman had alleen met terugwerkende kracht gestraft kunnen worden als de arbitrage op het veld en de VAR het incident niet hadden waargenomen.

Zowel de dienstdoende scheidsrechter als de video-arbitrage zag zaterdag hoe Pickford uit zijn goal kwam en Van Dijk torpedeerde. De doelman mocht echter blijven staan. In de herhaling bleek dat Van Dijk buitenspel stond, waardoor Pickford wegkwam zonder kaart en strafschop tegen. Van Dijk moest zich direct laten vervangen en bleek zwaar geblesseerd te zijn geraakt.

Liverpool bevestigde zondag waarvoor werd gevreesd: Van Dijk moet onder het mes om te herstellen van een zware knieblessure. Naar verwachting is de Oranje-verdediger in elk geval een half jaar uit de roulatie. 'Met de steun van mijn vrouw, kinderen, familie en iedereen bij Liverpool, ben ik klaar voor de uitdaging die voor me ligt', liet Van Dijk zondagavond weten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen