Mertens baalt van verlies: "Hebben AZ niet onderschat"

23 oktober 2020 – Tegen de verwachting in won AZ donderdag zeer knap op bezoek bij Napoli (0-1). Een streep door de rekening van de thuisclub, die zich veel meer had voorgesteld van de wedstrijd. Dries Mertens geeft toe dat zijn team het beter had moeten doen.

Mertens baalt van verlies: "Hebben AZ niet onderschat"

"We balen hier heel hard van", zegt de 33-jarige Belg tegen FOX Sports. "We wilden ruimte creëren door een hoog baltempo te hanteren en dan te scoren, want dan moesten zij komen. Alleen viel die niet en dan raak je een beetje gefrustreerd. Dan loopt het niet zoals je wilt en dan krijgen zij een kans en dan scoren ze. We hadden misschien wel verwacht dat AZ meer op onze helft zou spelen dan ze nu deden, maar je kunt ze niets aanrekenen. AZ speelde heel kort bij elkaar, en wij hebben geen ruimte gemaakt en de kansen niet afgemaakt."

Zeker ook door de dertien besmettingen in de selectie van AZ was Napoli de torenhoge favoriet. Van onderschatting was volgens de topscorer aller tijden van Napoli echter geen sprake. "Het Nederlandse voetbal is hoog niveau, dus we hebben het zeker niet onderschat. Alleen je moet die kansen afmaken, het zit in de details."

UEFA Europa League

gerelateerd