Aanslag Köhn bestraft met twee duels schorsing

9 november 2020, 14:39

Willem II zal het de komende twee Eredivisie-duels moeten stellen zonder linksback Derrick Köhn. De 21-jarige Duitser kreeg afgelopen weekend rood na een grove charge op PSV-captain Denzel Dumfries, die hem een schorsing van twee wedstrijden oplevert. Zonder Köhn ging Willem II uiteindelijk met 3-0 onderuit in Eindhoven.

De aanslag van Köhn op de kuit van Dumfries leidde tot veel ophef op Twitter. 'Wat een achterlijke overtreding zeg', schreef analyticus Kees Kwakman onder meer. Köhn haalde keihard door op de captain van PSV, die wonderwel niet geblesseerd raakte en de wedstrijd kon vervolgen. Köhn mocht dat niet: hij mocht na 63 minuten gaan douchen. Daardoor mist hij de duels met VVV Venlo en FC Groningen.

Köhn werd deze zomer transfervrij opgepikt bij Bayern München. De linksbenige verdediger stond tot dusverre gedurende alle acht de duels aan de aftrap. Daarin was hij nog niet bij een doelpunt betrokken. Met Willem II bezet de Duitser momenteel de teleurstellende veertiende plaats in de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen