ADO: geen El Khayati, assistenten mogelijk terug

10 november 2020, 17:00

Martin Jol heeft slapeloze nachten gehad van de situatie van ADO Den Haag. Dat heeft de voorzitter van het technisch hart verteld tijdens de presentatie van de nieuwe coach. Mogelijk keren Michele Santoni en Rick Hoogendorp weer terug bij het eerste elftal, dat is in handen van trainer Ruud Brood, die daarin een keuze mag maken. Door de naam van Nasser El Khayati kan in elk geval een streep.

Dat heeft Jol verteld tijdens de persconferentie. "Het was onmogelijk om een Haags tintje te geven aan het elftal. Helaas is het tot dusver niet geworden wat we ervan verwacht hadden", zei Jol over Alexander Rankovic tijdens de persconferentie. "Dat is heel vervelend, daar heb ik slapeloze nachten van gehad. Maar we moeten door en naar de toekomst kijken."

Het feit dat Rankovic ontslagen werd, had niet te maken met dat hij niet naar Jol wilde luisteren. "We zagen te weinig perspectief. Er werd veel gewisseld in veldbezetting. Dat is het goed recht van een trainer, maar hij heeft besloten om zijn eigen weg te gaan. Maar dat was op een gegeven moment op een manier waar wij het niet mee eens waren." Jol doelt daarbij op het meerjarenplan dat ADO Den Haag naar buiten heeft gebracht. "We hebben heel lang gedacht dat het niet goed ging en als je het dan ook nog eens niet samen kan doen."

Jol gaf ook aan dat er aanvallend voetbal verwacht wordt bij ADO Den Haag. "Tegen Feyenoord hebben we aanvallend gespeeld. Afgelopen weekend in het laatste kwartier. Dat geeft ons aan dat het kan. We gaan nu zien of we aanvallend voetbal kunnen combineren met het pakken van punten", legt Jol, die het jammer vindt dat Rankovic moest vertrekken, uit. "Ik had een goede relatie met hem, maar hij had het idee dat hij zijn eigen visie moest uitvoeren."

Brood: "Staat een behoorlijke groep"

De oefenmeester zelf kijkt uit naar zijn periode bij ADO Den Haag, waarbij hij gaat luisteren naar Jol, zo stelt hij met een kleine knipoog. "Ik ga naar iedereen luisteren. Het zou dom zijn als we het niet samen gaan doen, twee weten meer dan een. Volgens mij staat er een behoorlijke groep, waar meer uit te halen is", stelt Brood. "Een lastig perspectief, maar er zit potentie in. We kunnen matchen met de concurrentie. Het doel is om vijftiende te worden."

Hamdi: "Uitdaging is duidelijk"

Ook algemeen directeur Mohammed Hamdi is realistisch over de situatie van ADO Den Haag. "We zijn niet bezig aan de beste seizoenen van de club de laatste jaren. Daarom wilden we doorselecteren, verjongen, meer waarde op het veld creëren. Maar dat heeft niet voor het gewenste resultaat gezorgd, daar moest er een rigoureuze maatregel komen. Ruud is zeer ervaren, gepokt en gemazeld. Hij heeft goede resultaten behaald. Er moet weer rust komen rondom het hoofdtrainerschap."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen