Ronaldo ondanks enkelblessure gewoon inzetbaar bij Portugal

10 november 2020, 19:52

De enkelblessure die Cristiano Ronaldo (35) afgelopen weekend opliep bij Juventus is niet ernstig. De aanvaller heeft zich gemeld bij de nationale ploeg van Portugal, voor wie hij in deze interlandbreak gewoon in actie kan én gaat komen.

Dat heeft bondscoach Fernando Santos laten weten tijdens de persconferentie. "Cristiano is helemaal fit en inzetbaar", zei de oefenmeester over zijn pupil, die tegen SS Lazio vanwege die kwetsuur nog voortijdig gewisseld moest worden. De kans dat hij tegen Andorra in de vriendschappelijke wedstrijd speelt, lijkt overigens klein. In de Nations League tegen Frankrijk en Kroatië is zijn inzet belangrijker voor Santos, aangezien de Portugezen nog volop in de race zijn voor de finaleronde.

Volgens de oefenmeester is Ronaldo ook weer helemaal hersteld van de coronabesmetting, die tijdens de vorige interlandperiode werd geconstateerd bij de sterspeler van Juventus. "Hij heeft volop getraind en kan spelen als ik hem nodig heb", verzekerde Santos. Ronaldo ontbrak de laatste interland tegen Zweden (3-0 winst) vanwege het coronavirus, dat na het treffen met Frankrijk werd vastgesteld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen