Te Wierik vreest ontslag Cocu: "Geen idee hoe het zal gaan"

11 november 2020, 09:02

Met hoge verwachtingen streek Mike te Wierik in de zomer neer bij Derby County, waar hij als nieuwste aanwinst werd gehaald door trainer Phillip Cocu. De Engelsen zijn echter bezig aan een dramatisch seizoen in het Championship en staan laatste. Cocu, die in quarantaine zit, staat daardoor onder druk. Te Wierik hoopt dat zijn landgenoot aanblijft.

De 28-jarige verdediger is af en toe basisspeler en zit ook geregeld op de bank. "We staan laatste in de competitie, dus de druk wordt groter, zeker op de trainer. Derby is een grote club, de verwachtingen zijn hoog en dat merk je", vertelt Te Wierik aan Tubantia. "Cocu heeft mij gehaald. Ik heb geen idee hoe het zal gaan als hij weg moet. Of wat de eventuele nieuwe eigenaar wil. Ik hoop vooral dat we het nog om kunnen draaien."

Te Wierik had zich wel wat anders voorgesteld van zijn tijd in Engeland. Hij hoopte op prachtige wedstrijden in volle stadions, maar dat is door de pandemie nog niet aan de orde. Dat Derby slecht draait, helpt uiteraard ook niet mee. Te Wierik, die met zijn vriendin in Engeland zit, kan geen eenduidig antwoord geven of hij dezelfde keuze had gemaakt als hij dit vooraf had geweten. "Het is dubbel, we hadden het ons anders voorgesteld. Ik had de beleving in de stadions graag meegemaakt. Het is gaaf om hier te mogen spelen, maar de situatie is nu niet optimaal. Corona maakt het voor veel mensen lastig. Ik relativeer dan ook weer meteen: er zijn mensen die er erg ziek van worden, dat is zoveel erger."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen