Overmars over Dest: "Moesten qua begroting nog iets dichten"

13 november 2020, 17:44

Op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) van Ajax heeft technisch directeur Marc Overmars enkele zaken toegelicht. Hij legde onder meer uit waarom Sergino Dest in de zomer ogenschijnlijk gemakkelijk naar FC Barcelona mocht vertrekken. Dat was volgens de directeur omdat er nog wat losse eindjes waren in de begroting.

Voor een bedrag rond de 21 miljoen euro werd Dest verkocht aan FC Barcelona. "De laatste jaren houden we in principe onze spelers langer vast", zei Overmars volgens de NOS. "Maar we moesten qua begroting nog iets dichten en we hebben met Noussair Mazraoui al een rechtsback die moet spelen. Daarom hebben we misschien wat eerder meegewerkt aan de transfer dan normaal. Maar Erik was er niet heel blij mee."

Wat opviel rondom Dest, was dat ook Bayern München belangstelling voor hem had. Die club trok uiteindelijk toch de stekker uit de onderhandelingen. "Het ging erg moeizaam. Zo zie je: grote of kleine clubs, ze hebben allemaal hetzelfde probleem", aldus Overmars. De coronapandemie heeft overal grote gevolgen, merkt de beleidsbepaler. "Bij 95 procent van de clubs is er geen geld. Het is even overleven. Clubs willen bij een transfer allemaal uitstel van betaling of gaan voor een huurconstructie."

Lees ookAjax-directie ziet af van bonus

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen