Tagliafico droomt ervan om ooit coach van Ajax te zijn

14 november 2020, 09:27

Nicolas Tagliafico (28) hoopt nog vele jaren te voetballen, maar denkt ook alvast over zijn toekomst zijn loopbaan na. De Argentijnse verdediger wil na zijn actieve carrière graag aan de slag als trainer. Mocht het tot een vertrek komen uit Amsterdam de komende jaren, dan keert hij graag bij Ajax terug als coach.

Dat vertelt hij op de clubsite van de Amsterdammers. "Als ik mijn carrière beëindig, en hopelijk duurt dat nog heel lang, dan wil ik graag trainer worden. Ik moet het hier goed doen, want misschien kan ik in de toekomst wel trainer van Ajax worden", voorspelt de linksachter van de Amsterdammers, die tijdens zijn eerste avontuur in Europa heel veel leerde over het voetbalspel.

"Ik ben helemaal weg van deze spelfilosofie, maar ik weet dat het op veel manieren kan. Dat maakt deze sport zo geweldig: er bestaat geen recept om te winnen. Je kunt op vele manieren winnen, maar ik vind dit wel één van de beste manieren", zei Tagliafico over de speelstijl van Ajax, de club die hij ooit nog hoopt te verruilen voor een stap naar de absolute Europese top.

"Ik zal alles doen om Ajax zo goed mogelijk te helpen. Daarover geen twijfel. Tot op de laatste dag. Maar dit jaar ben ik 28 jaar geworden en daarom wil ik kijken of het mogelijk is om nog een stap te zetten. Daar droomt elke speler van; om te proberen er alles uit te halen wat erin zit", aldus de back.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen