Almering: "Langzaam ontstaat nieuw DNA bij Den Bosch"

17 november 2020 – FC Den Bosch denkt nog altijd niet graag terug aan 17 november 2019. Dat was namelijk de dag dat Excelsior-aanvaller Ahmad Mendes Moreira racistisch bejegend werd in De Vliert. Algemeen directeur Rob Almering stelt vast dat het DNA van de club aan het veranderen is.

Almering: "Langzaam ontstaat nieuw DNA bij Den Bosch"

"We willen een club zijn met een open gedachtegoed, die staat voor inclusiviteit en toegankelijkheid. Langzaam ontstaat een nieuw DNA bij FC Den Bosch", vertelt de directeur een jaar na het incident tegen het Algemeen Dagblad. Hijzelf begon overigens pas in het voorjaar te werken bij de club. "Het voelt niet prettig dat wij een jaar geleden ongewild de wake-upcall waren voor de aanpak van racisme en discriminatie in het voetbal", zegt Almering.

"Maar het is niet anders. Het is gebeurd. We hebben om een helpende hand gevraagd. Samen met de gemeente, de overheid, de KNVB en de andere clubs hebben we gezamenlijk de schouders er onder gezet. Want uiteindelijk is dit niet het probleem van alleen FC Den Bosch of van het voetbal, maar helaas van de hele samenleving. Het voetbal is wel onderdeel van de oplossing. Samen gaan we dit probleem te lijf. Want samen kunnen we een veel groter bereik creëren en grotere stappen zetten", vindt hij.

Almering probeert samen met voorzitter Huub van Mackelenberg iets te veranderen bij de club. "We zijn een bourgondische club en moeten op een aantal punten dicht bij onszelf blijven. Maar we zijn meer dan alleen een voetbalclub. We hebben een maatschappelijke rol en zoeken nadrukkelijk de verbinding met de samenleving om ons heen", besluit de directeur.


Lees ook: Mendes Moreira blikt terug: "Ik heb het een plek gegeven"

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd