Toptalent Moukoko (16) mag debuteren voor Dortmund

20 november 2020, 10:57

Borussia Dortmund-wonderkind Youssoufa Moukoko viert vrijdag zijn zestiende verjaardag en is vanaf nu speelgerechtigd in de Bundesliga. Het ligt in der verwachting dat het toptalent in de nabije toekomst zijn debuut maakt in de Duitse competitie. Wellicht zaterdagavond al, als Borussia Dortmund op bezoek gaat bij Hertha BSC.

De verwachtingen rond Moukoko zijn torenhoog. In de jeugdopleiding van Borussia Dortmund scoorde de in Kameroen geboren aanvaller de afgelopen seizoenen aan de lopende band. Zo maakte hij, ondanks dat hij een paar jaar jonger was dan zijn tegenstanders, in Onder-17 en Onder-19 liefst 128 doelpunten in 86 wedstrijden.

Bondscoach Joachim Löw noemde Moukoko al eens 'een talent dat je niet zo vaak tegenkomt'. Sinds juli traint de piepjonge aanvaller mee bij het team van trainer Lucien Favre. Komend weekend kan hij Nuri Sahin (inmiddels 32 jaar) aflossen als jonge speler aller tijden in de Bundesliga.

"Het maakt me blij dat het een van ons is", neemt Sahin in een interview met Kicker een voorschot op het record dat Moukoko binnenkort van hem afpakt. "Youssoufa moet nu de volgende stap zetten, in Onder-19 heeft hij het te makkelijk. Wat er nu op hem afkomt? Veel, maar Hans-Joachim Watzke, Michael Zorc en Sebastian Kehl zijn de juiste mensen om hem te beschermen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen