Leipzig profiteert ondanks wereldgoal niet van gemors Bayern

21 november 2020 – Het is RB Leipzig in de Bundesliga niet gelukt om in punten gelijk te komen met Bayern München. De Duitse club van Justin Kluivert kwam op bezoek bij Eintracht Frankfurt niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Eerder op de zaterdag verspeelde Bayern onverwacht punten tegen Werder Bremen (1-1).

Leipzig profiteert ondanks wereldgoal niet van gemors Bayern

Een zege tegen Eintracht Frankfurt was voor Leipzig nodig om van de derde naar de gedeeld eerste plaats te stijgen. De Oost-Duitse club kreeg in de eerste helft de betere mogelijkheden, maar het was de thuisploeg die vlak voor rust op voorsprong kwam Aymen Barkok ontsnapte aan de aandacht van de verdediging van Leipzig en schoot zijn ploeg op 1-0.

Na een klein uur tekende Yussuf Poulsen voor de gelijkmaker. Op aangeven van voormalig PSV-speler Angeliño werkte hij met een sublieme voetbeweging de bal in de verre kruising. De Champions League-deelnemer verzuimde daarna door te drukken. Eintracht Frankfurt kreeg tien minuten voor tijd zelfs nog een enorme kans via André Silva, die op Péter Gulácsi stuitte. Kluivert (Leipzig) en Dost (Frankfurt) kregen respectievelijk twintig en tien minuten speeltijd en wisten hun stempel niet te drukken.

Door de remise blijft RB Leipzig steken op de derde plaats, met nog steeds twee punten achterstand op Bayern München. Bayer Leverkusen, dat eerder op de zaterdag won van Arminia Bielefeld (1-2), houdt voorlopig de tweede plaats vast.

Bundesliga

gerelateerd