Boadu opnieuw op de bank bij minder aanvallend AZ

26 november 2020, 19:48   Bijgewerkt: 26 november 2020, 19:54

AZ-trainer Arne Slot begint donderdagavond in eigen huis tegen Real Sociedad minder aanvallend dan de vorige keer. Drie weken geleden stonden Calvin Stengs, Myron Boadu, Albert Gudmundsson, Jesper Karlsson én Myron Boadu in de basiself, maar het kwartet kwam door de overmacht van de Spaanse ploeg amper aan de bal. Met een extra middenvelder hoopt Slot ditmaal op meer grip in de Europa League-wedstrijd.

Dat gaat net als afgelopen weekend tegen FC Emmen opnieuw ten koste van Boadu, die vanaf de bank begint en zijn basisplaats dus is verloren. Verder zijn er geen verrassingen bij AZ, waar Dani de Wit, Teun Koopmeiners en Fredrik Midtsjø het middenveld vormen. Koopmeiners speelde in San Sebastian achterin, omdat destijds Bruno Martins Indi ontbrak. De verdediger is terug en vormt met Pantelis Hatziakos het centrum achterin, zoals altijd geflankeerd door Jonas Svensson en Owen Wijndal. 

Lees ookReal Sociedad mist geblesseerde Silva tegen AZ

De Baskische formatie won in Spanje dus simpel van AZ ondanks dat de uitslag dat anders doet vermoeden (1-0) en gaat aan de leiding in La Liga. Vertrouwen mag er echter ook zijn bij AZ, dat met zes punten op doelsaldo nog altijd koploper is van Groep F. Ook Napoli en Sociedad staan echter op zes punten, waardoor het vanavond erop of eronder is voor de Alkmaarders.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen