Mertens looft AZ: "Ze verdienen om door te gaan"

4 december 2020 – In Groep F is het razendspannend. AZ en Napoli speelden in een mooi gevecht donderdag met 1-1 gelijk en om dat Real Sociedad niet won van Rijeka, zit de spanning er nog volledig in. AZ staat derde, maar kan bij winst op Rijeka volgende week gewoon nog door. Dries Mertens, die scoorde voor Napoli, gunt het de Alkmaarders wel.

Mertens looft AZ: "Ze verdienen om door te gaan"

Hij zag dat zijn ploeg het mindere van het spel had tegen AZ. "Het was moeilijk. Ik denk dat AZ wel echt een goed team is", zegt de Belgische spits tegen FOX Sports. "Ze hebben spelers die een grote toekomst hebben. Ze spelen heel goed en we wisten natuurlijk dat ze goede spelers hebben. Ook onder druk, al speelden wij niet onze beste wedstrijd. Maar ze hebben leuk spel en hebben goede spelers", zegt Mertens, die nog wel de eerste goal maakte. "Het was leuk om te scoren en daarna was er nog een kans. Als je die scoort... Maar AZ is blijven voetballen en dan scoren zij." AZ miste in de persoon van Teun Koopmeiners een penalty en liet daarmee de kans om te winnen liggen.

Napoli heeft volgende week aan een punt genoeg tegen Real Sociedad om door te gaan. Als AZ van Rijeka wint, gaan Napoli en AZ dan veder. Mertens erkent dat het spannend is. "Dat is zeker. Het is begonnen bij die wedstrijd thuis, dat zij bij ons drie belangrijke punten pakten. We zullen wel zien hoe het volgende week gaat. Misschien heeft AZ ook wel verdiend om door te gaan."

Mertens stond ook nog even stil bij de roerige week die Napoli had door het overlijden van Diego Armando Maradona. "Het was bizar. Het is een man die heel veel heeft betekend voor de club en voor de stad. Dat merkt je dan wel. Hij heeft zeven jaar bij Napoli gespeeld en veel gewonnen en de stad op de kaart gezet. Dan zie je wat dat doet met mensen."

UEFA Europa League

gerelateerd