Slot over effectiviteit AZ: "Ons lukt het nooit direct te scoren"

4 december 2020, 15:09   Bijgewerkt: 4 december 2020, 15:34

Arne Slot hoopt dat hij met AZ een vervolg kan geven aan de uitstekende reeks waar zijn ploeg mee bezig is. Na vijf remises in de eerste vijf speelronden boekte AZ inmiddels al vier zeges op rij. Daarmee klommen de Alkmaarders naar de zevende plaats in de competitie. Toch zijn er volgens Slot nog voldoende verbeterpunten voor zijn elftal.

Hij maakte op een keiharde wijze kennis met het grootste gebrek van zijn ploeg: kansen benutten. Tegen Napoli hielp AZ donderdagavond meerdere grote kansen om zeep, terwijl de Italianen dodelijk effectief waren. "Zij kunnen scoren uit de eerste kans", aldus Slot op de voorbereidende persconferentie. "Ons lukt dat nooit. En de tweede of de derde kans scoren we meestal ook niet. Als er een facet is wat nog beter kan dan is dat het. Tegen Heracles gebeurde nagenoeg hetzelfde. Daar gaven we bijna niks weg en toch kon Heracles een keer scoren."

Hij zal ervoor waken dit weekend, als hij in het eigen AFAS Stadion FC Groningen ontvangt. "Dat is een ploeg die zich heel goed inlezen over de tegenstander. Vorig seizoen speelden we er nog 0-0 tegen." De ploeg van Danny Buijs heeft na tien speelronden evenveel punten verzameld. Groningen kan in ieder geval niet beschikken over Arjen Robben, die door een kuitblessure dit jaar niet meer in actie komt. "Heel jammer, vooral voor hemzelf", aldus Slot. "Iedereen had heel veel zin om hem in de Nederlandse competitie te zien spelen."

Lees ook'Feyenoord in verregaande onderhandelingen met Arne Slot'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen