Koeman hard voor Barcelona: "Het moet echt beter, meer focus"

6 december 2020, 08:42

Ronald Koeman heeft flinke kritiek geuit op zijn ploeg. Na drie fraaie zeges op rij ging FC Barcelona zaterdagavond onderuit tegen het gepromoveerde Cádiz (2-1). Hoewel dat verlies tot stand kwam door individuele fouten, zag de Nederlandse oefenmeester een overkoepelend probleem: de tegenstander werd op voorhand onderschat. "Het moet echt beter, we moeten geconcentreerder spelen op de as van het veld."

Dat zei de coach tegen de Spaanse media na de verrassende nederlaag. Na drie mooie zeges op rij zonder tegengoals leek FC Barcelona juist aan de betere hand. Bovendien had Koeman verteld dat zijn ploeg dit kalenderjaar niet meer mocht verliezen, als het titelaspiraties wilde tonen. "Maar dit is een grote stap achteruit", baalde Koeman. "Ook mag de manier waarop we de tweede tegentreffer tegenkrijgen, ons niet overkomen."

Het gebrek aan focus en concentratie brak FC Barcelona zaterdagavond op, oordeelde Koeman. "We moeten evalueren waar het misging en waar het zeker beter moet", zei de Nederlander, die het verlies als een enorme domper in de titelstrijd ziet. De achterstand op koploper Atlético Madrid bedraagt liefst twaalf punten. "Dat is heel veel, maar we moeten door. Vooral het feit dat we opnieuw op achterstand komen in een uitwedstrijd, maakt het voetbal voor ons heel lastig."

Sergio Busquets ook hard na verlies

Niet alleen Koeman toonde zich erg kritisch, voor Sergio Busquets gold dat niet anders na de domper. "Als je een aan wedstrijd begint, zoals wij dat vandaag (zaterdag, red.) deden, dan ga je geen wedstrijd winnen", was zijn keiharde oordeel over het matige optreden van FC Barcelona. "En individuele fouten hebben ons dit seizoen al heel veel punten gekost."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen