Duel Atalanta geschrapt, Gosens inzetbaar tegen Ajax

6 december 2020, 16:07

Atalanta Bergamo komt dit weekend niet in actie in de Serie A. De ploeg van Gian Piero Gasperini had eigenlijk een uitwedstrijd tegen Udinese voor de boeg, maar dat duel werd eerst uitgesteld vanwege hevige regenval en vervolgens definitief uit het schema gehaald. Zodoende heeft de Serie A-club extra rust in aanloop naar het cruciale treffen met Ajax.

Dat zou eigenlijk juist een dag minder zijn, want waar Ajax zaterdagavond verloor in eigen huis van FC Twente (1-2), ging Atalanta zondagmiddag pas op bezoek bij Udinese. Hoewel die reis wel werd afgelegd, hoefde de ploeg uiteindelijk geen fysieke inspanning te leveren. De competitieleiding besloot vanwege een onbespeelbaar veld het duel definitief te schrappen en uit te stellen naar een niet nader te noemen moment. 

Gosens vermoedelijk wél terug

Verder kwam er nog meer goed fysiek nieuws voor de ploeg van Gasperini. Gosens had een positieve coronatest afgelegd bij de Italiaanse club en kon niet in actie komen tegen Udinese. Het blijkt echter om een vals positieve testuitkomst te gaan, waardoor hij in de Champions League tegen Ajax normaliter 'gewoon' inzetbaar is. Ruslan Malinovskyi legde onlangs ook een positieve test af. Hij is momenteel aan het herstellen van het virus. 

Ajax heeft een overwinning nodig om te overwinteren in het miljardenbal. Bij een remise of verlies tegen Atalanta Bergamo is de ploeg van Erik ten Hag veroordeeld tot deelname aan de Europa League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen