Antonucci: "Het is mooi hoe ze bij Feyenoord met me bezig zijn"

8 december 2020 – Francesco Antonucci lijkt zijn goede vorm bij FC Volendam te hebben gevonden. In de wedstrijd tegen Excelsior van maandagavond hielp hij zijn ploeg met twee assists aan een 2-3 overwinning. Ook bij Feyenoord, waar hij vanaf volgend seizoen zal gaan spelen, volgen ze de ontwikkelingen van de Belgische middenvelder.

Antonucci: "Het is mooi hoe ze bij Feyenoord met me bezig zijn"

"Ik heb veel contact met Frank Arnesen (technisch directeur van Feyenoord, red)", vertelde Antonucci na de wedstrijd van maandagavond aan RTV Rijnmond. "Ik praat bijna elke week met hem. Na onze wedstrijden en ook na de wedstrijden van Feyenoord, die kijk ik allemaal. Vandaag voor de wedstrijd was ik nog met hem aan de telefoon. Hij vroeg hoe ik me voelde, of ik fit ben en hij wenste me succes. Het is mooi hoe ze met mij bezig zijn. Ik ben erg blij dat ik bij Feyenoord heb getekend."

Antonucci volgt Feyenoord op de voet, maar andersom doet Arnesen dat ook. Hij geeft de huurling aan de hand van de wedstrijden bij Volendam over wat hij beter kan doen. "Hij zegt soms dat ik sneller moet passen, niet te veel moet dribbelen en meer in duel moet komen. Dat is mooi om te horen, want dat heb ik nodig. Hij kan mij helpen voor het volgende seizoen." Ook buiten het veld probeert Antonucci alvast in de smaak te vallen bij zijn aanstaande werkgever. Zijn interviews - zo ook dat met RTV Rijnmond - doet de Franstalige Belg daarom in het Nederlands. "Ik wil gewoon mijn Nederlands verbeteren; het is beter als ik het in het Nederlands doe. Ook voor de supporters, zodat ze me beter kunnen begrijpen."

Antonucci speelde tot dusver veertien wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie, al duurde het even voor hij zijn vorm wist te vinden, zo merkte hij zelf ook. Antonucci staat op drie assists (alle drie in de laatste twee wedstrijden) en scoorde vier keer. 

Feyenoord

gerelateerd