Steijn ruziet met verslaggever en breekt interview af

12 december 2020 – NAC Breda kwam vrijdagavond op bezoek bij Go Ahead Eagles niet verder dan een 0-0 gelijkspel. In een poging een laat doelpunt te forceren, bracht Maurice Steijn vlak voor tijd Sydney van Hooijdonk binnen de lijnen. Van Hooijdonk toonde zich na afloop van de wedstrijd ontevreden met zijn korte invalbeurt en Steijn was niet gediend van de vele vragen die de FOX Sports-verslaggever hem over de kwestie stelde.

Steijn ruziet met verslaggever en breekt interview af

Als vervanger van Mario Bilate kreeg Van Hooijdonk, clubtopscorer van NAC, slechts enkele minuten speeltijd. "Ik vond dat het heel behoorlijk stond en had geen reden om eerder te wisselen", verklaarde Steijn zijn keuze om Van Hooijdonk laat te brengen. De verslaggever merkte vervolgens op dat de jonge spits niet blij was met de geringe speeltijd in De Adelaarshorst. "Ik ben er niet voor om het iedereen naar de zin te maken en blij te houden. Zeker als jullie er elke keer over beginnen, zal het een item blijven", counterde de trainer.

De verslaggever nam niet genoegen met het antwoord van Steijn en vroeg door. "Er komt altijd een vraag over Van Hooijdonk. Ik maak mijn keuzes op basis van wat ik in de wedstrijd zie. Op dat moment dacht ik nog dat we iets konden bereiken door hem erin te brengen, wat frisheid. Dat het in de negentigste minuut was: dat zij dan maar zo."

"Op dit moment kiezen we voor iemand anders. Toen Bilate uitviel heeft hij weken achter elkaar gespeeld en weken achter elkaar gescoord. Dat kan zomaar weer gebeuren. Hij is wel degelijk belangrijk en dat weet hij ook. Nu breng ik hem laat, de volgende keer breng ik hem misschien eerder of vanaf het begin. Dan zul je er ongetwijfeld ook wel weer een vraag over hebben", maakte Steijn een geïrriteerde indruk.

Daarmee was de kous niet af. Toen de verslaggever over de korte invalbeurt van Van Hooijdonk bleef doorgan, was Steijn er klaar mee. "Ik weet niet waar je naartoe wilt in dit interview. Ik vind het elke keer hetzelfde, hele negatieve vragen. Als je ergens op uit bent, moet je dat maar zeggen. Er is in ieder geval niks. (…) Je blijft maar doorvragen. Zullen we stoppen met het interview? Ik heb niet zo zin om elke keer dit soort vragen te beantwoorden. Wil je erop door blijven gaan of mag ik naar de volgende pers? Ik heb niet zoveel zin meer in dit interview", besloot Steijn, die daarna snel bij de microfoon wegliep.

Van Hooijdonk
De spits zelf verscheen na de wedstrijd ook voor de camera van FOX Sports en stak zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. Een vertrek in de winterstop lijkt een optie voor Van Hooijdonk. "Ik heb wel geleerd dat het heel snel kan gaan. Ik heb geen idee waar ik volgende maand zit. Misschien wel hier, misschien wel niet."

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd