Raiola vol lof over De Ligt: "Hij zou een land kunnen leiden"

14 december 2020, 23:17   Bijgewerkt: 15 december 2020, 00:00

Erling Haaland heeft maandagavond de Golden Boy Award in ontvangst genomen. Niet alleen de Noorse aanvaller, maar ook zijn zaakwaarnemer Mino Raiola viel in de prijzen. De flamboyante Italiaan sprak tijdens het Golden Boy-gala over een aantal van zijn cliënten, onder wie Zlatan Ibrahimovic en Matthijs de Ligt.

Raiola won in Turijn de prijs voor beste zaakwaarnemer. Op het podium sprak hij over onder meer zijn bekendste cliënt: Ibrahimovic. Hoewel hij inmiddels 39 jaar is, scoort de Zweed sinds zijn terugkeer bij AC Milan aan de lopende band. "Ik heb in mijn carrière veel spelers meegemaakt die moe waren toen ze de leeftijd van Zlatan hadden. Ik had bijna medelijden om met ze door te gaan. Die vermoeidheid heb ik bij hem nog nooit gezien. Hij kan gemakkelijk nog vijf jaar doorgaan", zei Raiola.

Raiola heeft er spijt van dat hij Ibrahimovic een aantal jaar geleden naar de Amerikaanse Major League Soccer bracht. "Dat was een verspilling van tijd. In de toekomst zal hij een belangrijke rol spelen, misschien kan hij de voorzitter van de UEFA worden om zo het voetbal te veranderen. We hebben een mooie relatie, maar die heb ik met al mijn spelers. Ze maken deel uit van mijn familie."

Over De Ligt is Raiola ook lovend. "De Ligt is geen gewone speler. Hij is eerlijk, ook als hij kritisch op zichzelf moet zijn. Hij is een geboren leider, neemt beslissingen voor zichzelf en voor de groep. Hij zou een land kunnen leiden, hij spreekt beter Italiaans dan ik!"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen