Memphis en Lyon raken koppositie kwijt, PSG wint met moeite

16 december 2020, 23:30

Lyon is in de Ligue 1 de gedeelde koppositie kwijtgeraakt door een 2-2 gelijkspel tegen Brest. Memphis Depay zat opvallend genoeg op de bank, maar viel wel in en scoorde. Mitchell Bakker had een basisplaats bij PSG, dat moeite had met Lorient, maar wel won: 2-0.

Lyon had Lille eerder op de avond zien winnen en moest zelf ook een driepunter bijschrijven om op gelijke hoogte te blijven met de komende Europa League-tegenstander van Ajax. Dat deed het zonder Memphis, die zo'n vijftig minuten lang op de bank bleef. Vanaf de reservebank zag de vedette hoe Lyon op achterstand kwam. Via de rug van Lyon-doelman Lopes viel de bal in het doel. Memphis viel daarom al vroeg in de tweede helft in en zo'n twintig minuten voor tijd benutte hij een strafschop. Nadat Maxwel Cornet ook de 2-1 maakte, leek het goed te komen voor Lyon. Een doldwaze slotfase zette de wedstrijd echter op zijn kop met twee strafschoppen voor Brest Brendan Chardonnet miste eerst, maar twee minuten ging de bal weer op de stip en nu scoorde Romain Faivre: 2-2.

PSG – Lorient 2-0

Mitchell Bakker speelde zo'n zeventig minuten mee voor PSG, totdat hij werd vervangen door Marco Verratti. Met de Franse gigant had de Nederlandse linksback het zeer moeilijk met laagvlieger Lorient. De nummer achttien van de Ligue 1 deed meer dan een helft goed mee in Parijs, maar een stunt bleek onmogelijk na een rode kaart voor Andrew Gravilon. Hij haalde de doorgebroken Mbappé neer in het strafschopgebied. De Fransman, die overigens met een opvallend kapsel het veld betrad, scoorde zelf de gegeven strafschop en zag Moise Kean ook nog de 2-0 maken.

Dijon – Lille 0-2

Op de dag dat er behoorlijk wat onrust ontstond bij Lille omdat de eigenaar de club wil verkopen, maakte de lijstaanvoerder van de Ligue 1 geen fout bij Dijon: 0-2. Met Sven Botman als basisspeler won het zonder al te veel moeite door goals van Yazici en Weah.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen