'Ajax moet rekening houden met winters vertrek van Álvarez'

17 december 2020, 17:25

Ajax moet in de komende winter mogelijk rekening houden met een vertrek van Édson Álvarez. De middenvelder annex verdediger heeft in Amsterdam nog geen basisplaats kunnen veroveren en wil zelf graag elders voor zijn kans gaan. Concrete belangstelling voor hem wordt er overigens nog niet genoteerd. 

Dat schrijft Voetbal International althans. Hoewel Ajax ruim vijftien miljoen euro betaalde voor de diensten van Álvarez, was de Mexicaan bijna nooit onomstreden in dienst van Ajax. De laatste weken doet de Mexicaan het overigens prima in invalbeurten. In totaal kwam Álvarez tot dusver tot 36 wedstrijden in anderhalf jaar tijd, waarin hij tweemaal scoorde. Tegen FC Utrecht in de KNVB Beker stond hij overigens voor het eerst sinds de uitwedstrijd tegen Liverpool weer eens in de basis bij Ajax.

Heel veel inkomende transfers worden door het weekblad niet verwacht in de winterstop. 'Tegenover een mogelijk vertrek van Álvarez en Kotarski staat qua inkomende transfers mogelijk een talentvolle speler, die de tijd krijgt om te wennen in Amsterdam', schrijft het medium. Eerder werd bij David Neres voor een soortgelijke constructie gekozen. 

Verhuur Kotarski 

Verder verwacht VI dat keeper Dominik Kotarski (20) in de winterstop alsnog tijdelijk vertrekt uit Amsterdam. De goalie zou in de zomer worden verhuurd, maar dat ging uiteindelijk niet door. Samen met Kjell Scherpen wisselt hij de wedstrijden van Jong Ajax momenteel af, wat voor beide goalies niet ideaal is. Zodoende wordt er gezocht naar een oplossing in januari.

Lees ookZaakwaarnemer: Kotarski was in beeld als opvolger van Onana

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen