Wijnaldum en Frenkie de Jong in prestigieuze top 100

21 december 2020 – Vijf Nederlanders behoren volgens The Guardian tot de honderd beste spelers van 2020. De Britse kwaliteitskrant heeft maandag de nummers 100 tot en met 71 van de traditionele lijst bekendgemaakt. Georginio Wijnaldum en Frenkie de Jong hebben in elk geval een plekje in de prestigieuze top 100 bemachtigd.

Wijnaldum en Frenkie de Jong in prestigieuze top 100

Wijnaldum is terug te vinden op de 73ste plek. Vorig jaar eindigde hij nog als 43ste. 'Hij is de Mr. Betrouwbaar van Klopp, een onbaatzuchtige en onvermoeibare werker, wiens snelle voeten en het onder druk verdelen van het spel een cruciaal onderdeel zijn in het succes van Liverpool', schrijft de krant er onder meer bij.

De Jong heeft een vrije val gemaakt op de ranglijst. Hij eindigde vorig jaar nog als tiende en is nu terug te vinden op plek 79. 'Te midden van een collectieve crisis op ieder niveau werd niet veel van de schuld op hem gericht, maar hij vaak was hij niet op zijn gemak, speelde uit positie, was niet in staat zich te onderscheiden en zijn prestaties zijn ook slecht geweest.'

De drie andere Nederlanders in de top-100 zijn vermoedelijk Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt en Memphis Depay, maar The Guardian heeft nog niet bekend wie op plek 1 tot en met 70 staan.

Eredivisie

gerelateerd