Koster hoopt dat Willem II geleerd heeft van laatste nederlagen

21 december 2020, 21:57

Willem II hoopt woensdag de teleurstellend verlopen eerste seizoenshelft met een positieve noot af te sluiten. Daarvoor moeten de Tilburgers een goed resultaat zien te behalen tegen koploper Ajax. "We moeten nog een keer gas geven en proberen het maximale eruit te halen", blikt Adrie Koster vooruit.

Met slechts acht punten uit dertien wedstrijden staat Willem II bijna halverwege het seizoen zestiende in de Eredivisie. Als alles in de afsluitende speelronde van 2020 tegenzit, gaan de Tilburgers als hekkensluiter de winterstop in. "Het wordt niet makkelijk tegen Ajax, aan de andere kant hebben we niks te verliezen", zegt Koster op de clubsite. "Ajax weet altijd wel een mannetje vrij te spelen. Ze scoren gemakkelijk en veel. Wij moeten scherp zijn en niet de fouten maken die we de afgelopen wedstrijden gemaakt hebben."

Willem II ging zondag met 5-3 onderuit tegen AZ. De ploeg van Koster begon nog goed aan de wedstrijd in Alkmaar en leidde na 36 minuten met 0-2. Door individuele fouten ging het daarna echter mis voor de Tilburgers. "We moeten dat soort fouten uitsluiten en vasthouden aan wat goed gaat. Ik heb ons tegen Vitesse en AZ bij vlagen organisatorisch goed zien spelen. De voorsprong tegen AZ was terecht en moet de groep vertrouwen geven, maar dat we het dan zo weggeven mag absoluut niet gebeuren."

In Alkmaar speelden voor het eerst Kwasi Wriedt en Vangelis Pavlidis samen in de basis. "Wriedt is het sterke aanspeelpunt en leidt de aandacht op Pavlidis af, die daardoor wat meer vrijheid heeft. Ik ben niet ontevreden over hoe zij het zondag gedaan hebben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen