Feyenoord verwacht pas zomer 2021 nieuws over investeerders

27 december 2020, 17:22

Feyenoord is nog zeker niet rond met een investeerder. De Rotterdammers kondigden recent aan dat er officieel gesproken gaat worden met partijen, die mogelijk 49% van de aandelen over gaan nemen. Maar op z'n vroegst komt daar pas in de zomer van 2021 duidelijkheid over en zelfs dat is niet zeker. 

Dat heeft directeur Mark Koevermans laten weten tegenover RTV Rijnmond. "Ergens in het voorjaar gaan we om de tafel, als er serieuze interesse is. Dus dit traject loopt nog wel richting de zomer", voorspelt Koevermans. "Het komt dan wel mooi samen met de beslissing rond het nieuwe stadion en hoe we het nieuwe seizoen in gaan met corona. De dominosteentjes zouden mooi moeten vallen, maar momenteel heb je garantie tot de voordeur gezien wat er allemaal speelt."

Volgens Koevermans is het te vroeg om te stellen dat er al drie partijen 'op de stoep staan' voor de interesse om een deel van Feyenoord over te nemen. "Als wij regelmatig Champions League spelen, door een bepaalde kapitaalinjectie, dan krijgen wij dan al geld vanuit die competitie. Maar ook je spelers worden meer zichtbaar en hun waarde stijgt. Als je dat met een relatief laag bedrag bij Feyenoord kan realiseren, dan is dat heel interessant", legt Koevermans uit dat het een win-winsituatie is. Volgens hem is een dergelijk traject in Engeland onbetaalbaar.

Lees ook'Twee investeerders willen 130 miljoen euro in Feyenoord steken'

Het aandelenpakket dat tien jaar geleden nog voor dertig miljoen euro over de toonbank ging, moet nu zo'n honderddertig miljoen euro kosten. Toch kan ook zijn dat er helemaal geen investeerder komt. "Dan gaan we verder zoals we nu doen", aldus Koevermans. "Dan moeten we het heel erg van onze jeugdopleiding hebben. Van scouting van jonge talenten in Scandinavië en Oost-Europa. Alleen gaat het dan weer 2 tot 4 jaar duren voor we een team opgebouwd hebben en alle problemen opgelost hebben waar we nu mee te maken hebben. Uiteindelijk valt of staat het met hoeveel geld wij kunnen investeren, zoals in elk bedrijf."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen