Ontslagen Hofland 'voelt zich in zijn hemd gezet' door Ultee

28 december 2020, 12:59

Al na acht speelronden speelronden werd Kevin Hofland ontslagen door Fortuna Sittard. De trainer werd vooral geslachtofferd op voorspraak van eigenaar Isitan Gün, want directeur Ivo Pfennings wilde eigenlijk nog tot de winterstop met hem door. Hofland is beschadigd door het ontslag en baalt van Sjors Ultee.

De ontslagen trainer doet in een verhaal van De Limburger zijn verhaal. Ultee zou tegen Hofland hebben gezegd dat hij ook zou vertrekken, maar de trainer werd doodleuk als vaste hoofdmeester aangesteld. "Als je het hebt over vertrouwen, dat is wel beschadigd", vertelt Hofland. "Als ik kijk naar wat wij besproken hebben, dan voel ik me in mijn hemd gezet."

Hofland had verwacht dat Fortuna een nieuwe trainer van buiten zou halen en rekende op een vertrek van Ultee, die de club echter trouw bleef. "Hij zei ergens dat je met loyaliteit de hypotheek niet kan betalen en daar heeft hij natuurlijk gelijk in. Ik ga ook niks slechts over hem zeggen als trainer, want ik heb altijd super fijn met hem samengewerkt. Maar had me dan nog gebeld en gezegd: 'Kevin, dit is mijn kans en hier ga ik voor'. Of ik hem wel gefeliciteerd heb? Nee, dan is het ook klaar."

Ultee is niet te beroerd om te reageren en vertelt zijn kant van het verhaal. "Ik heb Kevin na zijn ontslag nog een paar keer gebeld en geappt om te vragen hoe het ging. Daarna is er van beide kanten geen contact meer geweest. De club heeft na het ontslag van Kevin uitgesproken dat ik geen optie was voor het hoofdtrainerschap en daarom dacht ik dat ik ging vertrekken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen