Jans voelt zich prettig 'in de schaduw' van de top vier

4 januari 2021, 09:41   Bijgewerkt: 4 januari 2021, 09:55

Het Algemeen Dagblad blikte maandagochtend vooruit op 'Super Januari', de maand waarin Ajax, PSV, Feyenoord en AZ elkaar allemaal treffen. Dat deed de krant met onder meer Ron Jans, trainer van FC Twente dat Ajax dit seizoen al versloeg en PSV en Feyenoord op een gelijkspel hield. Dat het goed presterende Twente niet aan bod komt als het gaat over 'Super Januari', is voor de trainer echter geen probleem.

"Zo voelt dat niet", antwoordde hij op die vraag. "We hebben in Nederland een top drie, AZ meegerekend een top 3,5. Logisch dat de aandacht vooral uitgaat naar die clubs. Ik ga dat Calimero-eierschaaltje echt niet op mijn hoofd zetten. Als we zo graag met de grote jongens mee willen doen, moet FC Twente ook maar een topclub worden. Iets wat gezien de potentie in het voetbalgekke Enschede overigens kan, dat heeft het verleden wel bewezen. Voorlopig voelen we ons echter prettig in de schaduw."

Jans voelt zich met Twente dan ook geen serieuze uitdager van de top vier. Hij verwacht dat Ajax, PSV, Feyenoord en AZ 'gewoon' boven zijn ploeg zullen eindigen. "Ik ga nu iets zeggen wat ik gewoonlijk niet snel zeg over mijn club: ik geniet van FC Twente. Maar in de top vier eindigen? Nee, laten we alsjeblieft realistisch blijven."

Ajax is volgens Jans de nummer één titelkandidaat, al kijkt hij uit naar een spannende januarimaand. "PSV dat in zijn wisselbeleid heeft toegewerkt naar januari, Ajax dat tegen FC Twente en Willem II punten verloor, Feyenoord dat er ondanks alles nog dicht bij staat; alle clubs zijn omgeven door vraagtekens. Dat maakt het op voorhand hartstikke leuk en spannend."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen