Zoon Westerveld maakt debuut: "Hij heeft me tips gegeven"

4 januari 2021, 22:39

Sem Westerveld, de achttienjarige zoon van voormalig keeper Sander Westerveld, heeft maandag zijn debuut gemaakt in het profvoetbal. De doelman stond onder de lat bij Jong AZ, dat met 0-1 verloor van Roda JC. Ondanks het verlies kijkt hij tevreden terug.

Bij ESPN blikte hij terug op zijn eerste duel in het betaalde voetbal. "Het is jammer, want ik vond dat de wedstrijd gelijk opging. In het begin deden we het goed en kregen we de druk er goed op." Voor mezelf vind ik dat het ondanks de goal goed gedaan is. Het was soms moeilijk om onder de druk uit te komen, dus toen was het gewoon de bal wegrossen. Maar het is een mooi debuut, maar alleen jammer van het resultaat."

Zondag kreeg de achttienjarige keeper te horen dat hij zou gaan keepen. "Het speelde al heel licht, maar gister heb ik te horen gekregen dat ik officieel mijn debuut ging maken dus dat ging allemaal best snel. Ik heb met mijn vader gesproken en beelden bekeken en samen met de keeperstrainer dingen afgesproken. Je kunt je debuut op verschillende manieren voorbereiden en ik probeerde gewoon rustig te blijven. Mijn vader heeft me een paar tips gegeven", lachte Westerveld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen