Koeman niet verrast door goede spel Messi en Pedri

7 januari 2021, 07:37

Ronald Koeman is niet verrast door het goede optreden van Lionel Messi. De Argentijn liet bij FC Barcelona opnieuw zien zich goed te voelen en bekroonde zijn goede spel woensdagavond met een voorassist, drie goals (één afgekeurd) en twee schoten op het aluminium. De Nederlandse coach stelt echter dat zijn aanvoerder al heel het seizoen een hoog niveau haalt.

"Messi zit al heel lang op hetzelfde, hoge niveau. Dus zijn goede spel verbaast me niet", zei Koeman over de 2-3 zege bij Athletic Bilbao. "Dat hij nu ook scoort, is mooi om te zien. Ik zie dat hij gelukkig is en zich comfortabel voelt. Zijn verlangen om te winnen, is heel erg groot." Messi toonde zich weer ouderwets goed in San Mamés was samen met Frenkie de Jong en Pedri de motor van de Catalanen, die opnieuw 3-2-4-1 speelden. 

"Het is altijd belangrijk om goede spelers in de as van het veld te hebben, zoals Pedri. Ook van hem is het geen verrassing dat hij zo goed presteert, hij speelt echt op een goed niveau", vond Koeman over het achttienjarige talent dat scoorde én een assist gaf. "We hadden vandaag nog vaker kunnen scoren. Maar in dit stadion drie goals maken, is erg goed."

Ook over de inbreng Ousmane Dembélé was Koeman content. "Hij kan zeker goed presteren, mits hij helemaal fit is. We hebben nooit twijfels gehad over zijn kwaliteiten", aldus Koeman over de fitheid van de Fransman, die hij wel opnieuw voortijdig wisselde. "Er zijn heel veel wedstrijd in een korte periode momenteel. We proberen zijn aantal minuten te beperken, omdat hij het niet gewend is om zoveel te spelen."

Ook kraakte Koeman nog wat kritische noten over het spel van FC Barcelona, bijvoorbeeld over de razendsnelle tegengoal van Iñaki Williams. "Daar stonden we niet goed bij balverlies, dat mag ons niet gebeuren", erkende Koeman, die stiekem nog altijd omhoog wil kijken in La Liga. "Er is altijd een titelrace, het seizoen is nog erg lang en je kunt ups en down hebben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen