KKD-clubs en ESPN in gesprek over uitzenden van alle duels

7 januari 2021, 14:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De clubs in de Eerste Divisie gaan toch weer om tafel met betaalzender ESPN. Nadat de opvolger van FOX Sports besloot om na 15 januari niet langer alle wedstrijden van het tweede niveau van Nederland live uit te zenden vanwege de financiën, kwam er veel kritiek op ESPN. Daardoor gaan beide partijen weer om tafel om tot een oplossing te komen.

De inzet van de clubs is duidelijk: de fans moeten – zeker nu in coronatijd – hun club gewoon in actie kunnen zien op de betaalzender. "Voorafgaand aan de competitie heeft ESPN ook al gesteld dat het rechtstreeks uitzenden van alle wedstrijden alleen voor de eerste en tweede periode zou gelden, er vanuit gaande dat in deze periode weer met publiek in het stadion gevoetbald zou kunnen worden", weet Matthijs Keuning, initiatiefnemer van het Supporterscollectief, tegenover het Algemeen Dagblad.

"In die zin komt het besluit van ESPN niet als verrassing. Maar nu is toch de hoop dat er een oplossing gevonden kan worden", aldus Keuning, die oppert om de wedstrijden bijvoorbeeld via de social media-accounts van clubs uit te zenden. Camera's zijn toch wel aanwezig bij de wedstrijd, bovendien scheelt dat de betaalzender – die 750.000 euro had gereserveerd als extra kosten voor alle wedstrijden in de eerste seizoenshelft – weer uitgaven.

Lees ook: ESPN schrapt het standaard uitzenden van alle KKD-duels

"Aan alle ophef die is ontstaan, merk je dat het de supporters menens is. Zoals ook de clubs het belang inzien van rechtstreekse uitzendingen van wedstrijden. De binding van supporters met hun clubs dreigt anders namelijk te verdwijnen. En daar zit niemand op te wachten", stelt Keuning. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen