Hake ziet mogelijkheden tegen individuele kwaliteiten van Vitesse

12 januari 2021 – René Hake kende een moeilijke start als trainer van FC Utrecht en heeft de goede vorm nog altijd niet te pakken. Afgelopen zaterdag wist het in de eerste wedstrijd van 2021 ternauwernood een punt te redden tegen FC Groningen (2-2) door een late goal van Gyrano Kerk. Vanavond wacht de volgende uitdaging, al is dat met Vitesse als tegenstander opnieuw een lastige.

Hake ziet mogelijkheden tegen individuele kwaliteiten van Vitesse

"Vitesse is een goed team dat met veel intensiteit speelt en heel veel individuele kwaliteit herbergt", analyseerde Hake zijn tegenstander op de officiële clubkanalen van FC Utrecht. "Zowel voorin, op het middenveld als achterin. Het is uiteindelijk aan ons om iets te vinden waarmee we Vitesse in de problemen kunnen brengen. Ik denk dat die mogelijkheden er zeker zijn."

In een drukke maand is het voor Hake zaak om zijn selectie zo fit mogelijk te houden. Met Eljero Elia is dat niet gelukt: de aanvaller liep een hamstringblessure op tegen FC Groningen en zal enkele weken niet inzetbaar zijn. Daar staat tegenover dat Willem Janssen en Mimoun Mahi wel langzaam weer terugkeren. "We zullen toch een slag om de arm moeten houden met meerdere spelers, omdat we in korte tijd veel wedstrijden spelen na een korte break. We moeten de speelminuten goed managen, waardoor iedereen fit, fris en vol energie de wedstrijden kan spelen."

Vanavond om 18.45 uur neemt FC Utrecht het in Arnhem op tegen Vitesse. De tegenstander draait een uitstekend seizoen en is de verrassende nummer vier van de Eredivisie. Utrecht zelf presteert met een tiende plaats een stuk teleurstellender. Sinds René Hake het roer overnam van John van den Brom won de club pas één wedstrijd (FC Emmen-uit, 2-3). 

Eredivisie

gerelateerd