KNVB beslist in februari over hervatting amateurs

13 januari 2021, 13:07

De KNVB neemt nog geen beslissing over de hervatting van de amateurcompetities. Dinsdagavond verlengde het kabinet de huidige lockdown met drie weken, waardoor het amateurvoetbal langer moet wachten op de herstart. De voetbalbond heeft nog twee scenario's liggen voor het uitspelen van de competities.

Amateurploegen mogen bij de hervatting óf de eerste competitiehelft uitspelen, óf de competitie wordt opgedeeld in twee poules. Dit geldt voor alle seniorenteams, die momenteel alleen in tweetallen hun trainingen mogen afwerken. 'Ondanks de verlenging van de lockdown is het op dit moment nog te vroeg om een definitief besluit te nemen over een van deze scenario's', schrijft de KNVB op social media.

'Hoewel het er niet gemakkelijker op wordt, blijven beide scenario's nog steeds realistisch en haalbaar. Met de eerstvolgende persconferentie hopen we van het kabinet meer duidelijkheid te krijgen over eventuele versoepelingen voor de sport. Op basis hiervan zal uiterlijk in de week van 9 februari een besluit worden genomen over de hervatting van de competities.'

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen