Gisteren gemist: heldenrol Huntelaar, Real onderuit en tik Willem II

15 januari 2021, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 14 januari.

Goudhaantje Huntelaar bezorgt Ajax belangrijke zege bij Twente

Ajax treedt zondagmiddag met een voorsprong van drie punten aan in de Klassieker tegen achtervolger Feyenoord. De Amsterdammers wonnen donderdagavond dankzij Klaas-Jan Huntelaar met 1-3 op bezoek bij FC Twente en wisten een klein gaatje te slaan met de concurrentie. Het venijn zat hem in de staart in De Grolsch Veste. Huntelaar kwam namelijk in de 89e minuut pas binnen de lijnen en scoorde daarna nog twee keer.

Koeman treft niet Real, maar Bilbao in finale Super Cup

FC Barcelona treft zondagavond niet Real Madrid, maar Athletic Bilbao in de finale van de Spaanse Super Cup. De Spaanse bekerfinalist van vorig seizoen zorgde voor een daverende verrassing door De Koninklijke in de halve finale uit te schakelen (1-2). Vooral het verdedigen van de regerend landskampioen was een reden tot zorg voor Zinedine Zidane.

Willem II krijgt volgende tik in knotsgek duel met Groningen

Willem II heeft opnieuw een forse tegenslag te verwerken gekregen: de ploeg van Adrie Koster leek eindelijk weer eens op weg naar een goed resultaat, maar ging in een knotsgekke eindfase alsnog onderuit: 2-3. Che Nunnely en Evangelos Pavlidis maakten het openingsdoelpunt van Mohamed El Hankouri ongedaan, maar twee late treffers van de ploeg van Danny Buijs bezorgden de thuisploeg een enorme kater, helemaal omdat enkele goals nog afgekeurd werden. Eerder op de avond speelden sc Heerenveen en RKC Waalwijk [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/378529/zwakke-reeks-sc-heerenveen-duurt-voort-met-remise-tegen-rkc/,_blank,gelijk]. 

Huntelaar neigt naar Schalke: "Zou iets meer op gevoel zijn"

Klaas-Jan Huntelaar lijkt naar Schalke 04 te vertrekken in deze winterstop. De ervaren aanvaller sprak het niet met zoveel woorden uit, maar verraadde na zijn heldenrol dat hij heel sterk twijfelt. "De keuze voor Schalke 04 zou iets meer zijn op gevoel. Of ik het al besloten heb? Nee, niet dat ik het ga vertellen."

Strootman blaast EK-droom nieuw leven in bij Genoa

Kevin Strootman heeft zijn overgang naar Genoa donderdag officieel afgerond. De Nederlandse middenvelder stond al op het veld bij zijn nieuwe Italiaanse club, maar de papieren moesten nog wel in orde worden gemaakt. De international komt op huurbasis voor de rest van dit seizoen over van Olympique Marseille en terug in de Serie A hoopt hij zijn EK-kansen nieuw leven in te blazen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen