'Besluit Wijnaldum staat vast: vertrek naar Barça'

16 januari 2021 – Georginio Wijnaldum lijkt een einde te gaan maken aan de speculaties rond zijn toekomst. Volgens diverse Engelse media, zoals Anfield Watch, heeft de middenvelder besloten deze zomer te gaan vertrekken bij Liverpool. De Oranje-international maakt de overstap naar FC Barcelona. The Reds zouden zijn vervanger inmiddels al in beeld hebben.

'Besluit Wijnaldum staat vast: vertrek naar Barça'

Wijnaldum is ook dit seizoen weer een vaste waarde bij Liverpool, maar slaagde er niet in een akkoord te bereiken over het verlengen van zijn deze zomer aflopende contract. Afgelopen zomer waren er al gesprekken met het Barça van Ronald Koeman, maar de Spaanse grootmacht kampte destijds met grote financiële problemen. Een transfervrije status zou uitkomst moeten bieden.

Volgens Engelse kranten heeft Liverpool de vervanger van Wijnaldum inmiddels al in het vizier. Renato Sanches moet deze zomer naar Engeland komen. De middenvelder van OSC Lille groeide in 2016 als tiener nog uit tot sensatie bij Europees kampioen Portugal, maar had tijd nodig om definitief door te breken. Zijn transfer naar Bayern München liep nog uit op een deceptie, maar bij Lille ontwikkelt Sanches zich stormachtig.

Liverpool neemt het zondagmiddag in een directe strijd om te koppositie op tegen Manchester United. De ploeg van bankzitter Donny van de Beek is momenteel koploper in Engeland met 36 punten. Liverpool (33) heeft alleen aan een overwinning genoeg om de eerste plaats te heroveren. De wedstrijd begint om 17.30 uur.

Premier League

gerelateerd