Vreemde domper voor Emmen: aanwinst Rhyner blijkt geschorst

23 januari 2021, 16:01

In aanloop naar de belangrijke degradatiekraker tegen ADO Den Haag heeft FC Emmen slecht nieuws te horen gekregen. Op de wedstrijddag bleek de gehuurde verdediger Jean-Pierre Rhyner niet inzetbaar te zijn. De Peruviaan is geschorst, al werd duidelijk dat de club daar geen rekening mee gehouden had. 

Op de eigen website meldde FC Emmen het nieuws pas op de wedstrijddag. De Peruviaan had een schorsing open staan die hij opliep toen hij op huurbasis uitkwam voor het Spaanse FC Cartagena. Normaal gesproken geldt zo'n schorsing alleen voor het Spaanse bekertoernooi, waarin hij de rode kaart kreeg. De FIFA heeft echter besloten deze ook voor de Eredivisie te laten gelden, omdat de regels in Nederland anders zijn dan in Spanje. Dit is des te meer bijzonder, omdat Rhyner in de tussentijd wel nog twee keer bij de wedstrijdselectie van zijn vorige club zat. 

De wedstrijd tussen ADO en Emmen is een cruciale in de kelder van de Eredivisie. De Drentenaren wachten nog altijd op hun eerste overwinning van het seizoen en zijn dan ook de nummer laatst met slechts vijf punten. ADO bevindt zich één plekje hoger met tien punten, even veel als nummer zestien Willem II. Voor Emmen is het daarom cruciaal om in Den Haag de eerste zege te boeken, terwijl ADO bij winst de concurrent nog verder in de problemen kan brengen. De thuisploeg kan overigens wel gewoon beschikken over de deze week aangetrokken Tomislav Gomelt. De middenvelder start direct in de basis. 

De kelderkraker begint vanmiddag om 16.30 uur. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen