Gisteren gemist: PSV wint moeizaam, Zlatan ruziet met Lukaku

27 januari 2021, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op maandag 25 januari.

Invaller Mauro Júnior behoedt PSV van puntenverlies in Emmen

PSV heeft dinsdagavond een moeizame zege geboekt bij FC Emmen (0-2). Invaller Mauro Júnior bleek de redder in nood. De Braziliaanse middenvelder opende tien minuten voor tijd de score en verzorgde vervolgens de assist waaruit Eran Zahavi de wedstrijd besliste. Smet op de overwinning was het uitvallen van Denzel Dumfries, die vlak voor tijd een ogenschijnlijk zware blessure opliep.

Lukaku kan na heet avondje lange neus trekken naar Zlatan

In een derby met alles erop en eraan heeft Inter zich ten koste van AC Milan geplaatst voor de halve finale van de Coppa Italia. Hoofdrollen waren er voor Romelu Lukaku en Zlatan Ibrahimovic, die beiden scoorden en het flink met elkaar aan de stok kregen. Invaller Christian Eriksen werd met een doelpunt in minuut 97 de matchwinner: 2-1.

Man City klimt naar eerste plaats, Arsenal neemt wraak

Voor op z'n minst een dag mag Manchester City zich de koploper van de Premier League noemen. De ploeg van trainer Pep Guardiola kende een probleemloze avond tegen West Bromwich Albion en won overtuigend met 0-5. Arsenal boekte eveneens een zege. De Londense club boog tegen Southampton een 1-0 achterstand om in een 3-1 zege.

FC Groningen boekt probleemloze zege op zeer zwak ADO

FC Groningen heeft in eigen huis een probleemloze zege op ADO Den Haag geboekt: 3-0. Na een slordige openingsfase was de thuisploeg de betere ploeg en legden de gasten uit Den Haag de noorderlingen geen strobreed in de weg. Dat leidde tot een comfortabele ruststand (2-0), waarna ADO ook na rust totaal geen vuist kon maken.

Ghoochannejhad als invaller opnieuw goud waard

PEC Zwolle en Heracles Almelo hebben dinsdagavond een punt overgehouden aan hun onderlinge ontmoeting. De Zwollenaren bogen na rust een 0-2 achterstand om in een 2-2 gelijkspel. Als invaller was Reza Ghoochannejhad opnieuw belangrijk voor PEC Zwolle.