Twente laat pover Heerenveen met punt ontsnappen

31 januari 2021, 14:20   Bijgewerkt: 31 januari 2021, 15:58

FC Twente is er opnieuw niet in geslaagd om drie punten te pakken in de eigen Grolsch Veste. De ploeg van trainer Ron Jans kreeg zondagmiddag tegen een tam sc Heerenveen genoeg kansen om te winnen, maar scoorde voor de derde wedstrijd op rij niet: 0-0. De bezoekers hadden weinig in de melk te brokkelen en zullen tevreden zijn dat ze met een puntje terug naar Friesland keerden.

Twente liet vanaf de aftrap zien dat het na vijf thuisnederlagen op rij eindelijk weer eens wilde willen in de eigen Grolsh Veste. De gastheer was sterker dan zijn bezoekers en verscheen dan ook regelmatig voor het doel van Erwin Mulder. Het eerste kansje was voor Danilo, die zijn verdekte schot aan de verkeerde kant van de paal zag belanden. Daarna bleef Twente gretig en kwam Heerenveen amper van de eigen helft af. De ijverige Narsingh haalde tot twee keer toe uit met zijn mindere linkerbeen. Die schoten konden Mulder niet verontrusten.

Narsingh liet zich echter ook zien met uitstekende voorzetten. Danilo en Bosch kregen meerdere kansen om die tot doelpunten te promoveren, maar slaagden daar niet in. Daarna was het tijd voor Queensy Menig, die ook een aantal leuke acties in huis had. De vleugelaanvaller had zijn vizier ook nog niet op scherp staan en Mulder kwam de eerste helft zonder kleerscheuren door. In de slotminuut liet Heerenveen zich uit het niets zien. Na een snelle aanval via Mitchell van Bergen en Henk Veerman werd een schuiver van Joey Veerman geblokt door Kik Pierie.

Die lijn trokken de gasten door in het tweede bedrijf. Een schot van Siem de Jong werd geblokt door Pierie, die het spaarzame gevaar van Heerenveen in de kiem smoorde. Joël Drommel had moeite met de daaropvolgende hoekschoppen, al bracht hij uiteindelijk wel redding. Daarna wilden de manschappen van Jansen een strafschop na een handsbal van Pierie. Daar wilde Manschot en de VAR niets van weten. Twente pakte de draad vervolgens weer op en zette Heerenveen onder druk op de eigen helft. Het duurde even voordat er weer serieus gevaar kwam.

Door de puntendeling missen Twente (30 punten) en Heerenveen (26 punten) de aansluiting met de subtop. Desondanks staan beide ploegen nog altijd in het linkerrijtje van de Eredivisie. Volgende week zaterdag staan er lastige wedstrijden op de planning. Twente gaat in Eindhoven op bezoek bij PSV, terwijl Heerenveen het in eigen stadion opneemt tegen Vitesse.

Opstellingen en beoordelingen:*

FC Twente: Joël Drommel 6.5; Tyronne Ebuehi 6.5, Dario Dumic 6.5, Kik Pierie 6.5, Gijs Smal 6; Ramiz Zerrouki 6.5, Jesse Bosch 6.5, Godfried Roemeratoe 6.5 (46. Luka Ilic 6); Luciano Narsingh 7 (71. Issah Abass -), Danilo 6, Queensy Menig 6.

sc Heerenveen: Erwin Mulder 6.5; Sherel Floranus 6, Ibrahim Dresevic 5.5 (80. Jan Paul van Hecke -), Pawel Bochniewicz 6, Rami Kaib 6; Tibor Halilovic 6.5, Rodney Kongolo 6, Siem de Jong 5.5, Joey Veerman 5.5; Henk Veerman 5 (80. Rami Hajal -), Mitchell van Bergen 6 (71. Benjamin Nygren -).

Man of the Match: Luciano Narsingh

*spelers moeten minimaal twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen