Gisteren gemist: veel last-minute transfers op Deadline Day

2 februari 2021, 00:30   Bijgewerkt: 1 februari 2021, 23:59

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op maandag 1 februari.

Ajax huurt Oussama Idrissi zonder optie tot koop van Sevilla

Ajax heeft de komst van Oussama Idrissi afgerond. De Amsterdammers nemen de 24-jarige aanvaller op huurbasis over van Sevilla. De huurovereenkomst kent geen optie tot koop. Met het aantrekken van Idrissi lijkt Ajax voor te sorteren op het vertrek van Quincy Promes, die in verband wordt gebracht met een overgang naar Spartak Moskou.

Liverpool trekt Kabak aan, Mustafi versterkt Schalke 04

Liverpool heeft vlak voor het sluiten van de winterse transfermarkt een tweede centrumverdediger aangetrokken. De kampioen van Engeland heeft na Ben Davies ook Ozan Kabak vastgelegd. De twintigjarige Turk komt op huurbasis van Schalke 04. Het vertrek van Kabak vangt de club uit Gelsenkirchen op met de komst van Shkodran Mustafi, die overkomt van Arsenal.

Toch nog goed Almere-nieuws: Smeets komt van Fortuna

Almere City FC verloor maandag met 4-0 bij NAC Breda, maar toch was er ook goed nieuws voor de club uit Flevoland. Het gaat namelijk aan de haal met Jorrit Smeets, de aanvoerder van Fortuna Sittard. Hij tekent voor 2,5 jaar.

Liverpool laat Van den Berg vlieguren maken in Preston

Sepp van den Berg maakt het seizoen af bij Preston North End. Liverpool verhuurt de negentienjarige Nederlandse verdediger aan de huidige nummer elf van het Championship. Ben Davies bewandelt de omgekeerde weg, zo maakten de clubs eerder op de avond bekend.

Petrovic neemt pechvogel Van Beek mee naar Willem II

Willem II heeft de tweede en derde Deadline Day-aanwinst gepresenteerd. De Tilburgers doen dubbele zaken met Feyenoord. Zowel Sven van Beek als Ian Smeulers wordt op huurbasis overgenomen van de Rotterdamse competitiegenoot. Eerder versterkte Willem II zich al met doelman Arijanet Muric van Manchester City.

FC Groningen verslaat Feyenoord in strijd om talent Abraham

Het is FC Groningen op Deadline Day gelukt om de deal van Paulos Abraham af te ronden. Eerder vandaag lag Feyenoord als mogelijke kaper op de kust, maar Groningen gaat toch aan de haal met de achttienjarige speler van AIK uit Solna. Hij wordt gehuurd, met verplichte koopoptie. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is lyrisch over de nieuweling.

Zirkzee moet Parma in Serie A voor degradatie behoeden

Joshua Zirkzee maakt het seizoen af bij Parma. De negentienjarige spits van Bayern München voltooide vandaag zijn huurtransfer naar de Serie A. Naar verluidt heeft Parma een koopoptie van vijftien miljoen euro bedongen. Bij Parma wacht voor Zirkzee een monsterklus: de huidige nummer negentien van de Italiaanse competitie behoeden voor degradatie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen