Van den Berg blij met overstap: "Ik voel dat ik dit nodig heb"

2 februari 2021, 13:00

Sepp van den Berg (19) is blij dat hij vlieguren kan maken bij Preston North End in het Engelse Championship. De 19-jarige verdediger is van mening dat hij bij die club een volgende stap kan zetten in zijn ontwikkeling: beter dan in de reserveploeg van Liverpool.

Van den Berg sloot in 2019 aan bij Liverpool, waar tot nu toe vier keer in actie kwam in verschillende bekerduels. Hij vindt dat hij al een aardige ontwikkeling heeft doorgemaakt bij The Reds. "Ik ben er alleen maar beter op geworden, heb fysiek ook echt stappen gezet", aldus Van den Berg tegenover De Telegraaf over zijn eerste periode bij Liverpool. Daar kwam hij - ondanks diverse blessures achterin - amper aan de bak.

Inmiddels is hij anderhalf jaar verder en is het tijd geworden voor de volgende stap: spelen in een eerste team. De verdediger speelt zijn wedstrijden voornamelijk in de Onder 23 van Liverpool. Daar vond hij dat het toch bij jeugdvoetbal bleef. De club achtte het belangrijk dat Van den Berg ook kennismaakte met het seniorenvoetbal. "Daar was ik het mee eens, ik voel dat ik dit nodig heb. Ondanks de stappen die ik al heb gezet, ga ik ga er nu nog meer op vooruit." Afgelopen zomer was het ook al het doel om verhuurd te worden. 

Hij is erg blij met zijn dienstverband bij Preston en kreeg al een goede eerste indruk van de club. "Ik heb hier rondgekeken en alles ziet er goed uit. De mensen die ik ben tegengekomen zijn erg aardig voor me geweest. De faciliteiten zien er goed uit, hopelijk kan ik me hier verder ontwikkelen", zei Van den Berg eerder al.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen