Scheidsrechter Blom moet duizenden euro's terugbetalen

3 februari 2021, 08:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Kevin Blom gaat duizenden euro's terugbetalen aan de belangenvereniging scheidsrechters betaald voetbal (BSBV), zo schrijft De Telegraaf woensdagochtend. De Nederlandse scheidsrechter was in december het middelpunt van een financiële rel nadat hij ervan werd een bedrag van ongeveer 7.000 euro aan omstreden kosten te hebben gedeclareerd en voor ruim 29.000 euro aan eigen advocaatkosten uit de verenigingskas te hebben betaald.

Het bestuur van de belangenvereniging heeft Blom onlangs geconfronteerd met de resultaten van het interne onderzoek. De scheidsrechter moet het grootste deel van zijn gedeclareerde kosten terugbetalen en is daar ook toe bereid. Alle scheidsrechters in het betaald voetbal zijn op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen.

"Aan de hand van alle documenten, de gesprekken met Kevin, oud-bestuursleden en de kascontrolecommissie zijn wij tot een gelijkgestemd eindoordeel gekomen. Dit eindoordeel hebben wij in een constructief gesprek aan Kevin kenbaar gemaakt", schrijft het bestuur. "Tot onze genoegdoening. heeft dit tot het gewenste akkoord geleid waarvan het resultaat is dat een substantieel bedrag van de betreffende factuur (advocaatkosten) terugvloeit in de verenigingskas."

Eerder gaf Blom aan niet te begrijpen waar de ophef vandaan kwam. "Ik betwist de ongefundeerde en anonieme aantijgingen. Het is een storm in een glas water die inmiddels. Ik heb ten overstaan van alle leden meerdere keren aangegeven dat ik alles naar eer en geweten heb gedaan", zei hij.

Lees ookBlom in opspraak na declaraties: "Wie niet luistert

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen