Atalanta blundert en geeft 3-0 voorsprong weg tegen Torino

6 februari 2021, 16:56

In een spectaculaire wedstrijd heeft Atalanta zaterdagmiddag tegen Torino een voorsprong van liefst 3-0 verspeeld. Een goede beginfase met drie goals had genoeg moeten zijn om de wedstrijd uit te spelen, maar bij rust stond het alweer 3-2. De gelijkmaker bleef lang uit, maar viel in de slotfase alsnog. Marten de Roon en invaller Sam Lammers speelden mee bij de thuisploeg; Hans Hateboer ontbrak wegens een blessure. 

Een uitstekende, zeven minuten durende fase in het begin van de wedstrijd leek genoeg voor Atalanta om de wedstrijd te beslissen. Dat begon met een geweldige bal van Marten de Roon. Vanaf eigen helft gaf hij een lange bal achter de defensie van de bezoekers. De bal was perfect op maat voor Josip Ilicic, die onder de doelman door de 1-0 binnen kon schuiven.

In de zeven minuten die volgden zouden ook de 2-0 en 3-0 vallen. Eerst was het Robin Gosens, die de bal met wat geluk via keeper Salvatore Sirigu binnenschoot. Dat lukte kort daarna ook Luis Muriel, die in eerste instantie nog tegen Sirigu op schoot, maar de rebound vervolgens wel afmaakte. Atalanta ging aan de leiding met 3-0 en er was weinig reden om te vermoeden dat het nog spannend zou worden.

Toch gebeurde dat wel. In de 42e minuut was het Andrea Belotti die een strafschop versierde, deze vervolgens zelf miste maar in de rebound alsnog voor de 3-1 zorgde. Op slag van rust viel ook de aansluitingstreffer: de bal raakte in de kluts in de zestien van Atalanta, waarna uiteindelijk verdediger Bremer binnen kon schieten. De marge was nog maar één doelpunt toen beide ploegen de kleedkamer in gingen.

De beste kansen na rust waren voor Torino, maar Atalanta hield lang stand. Het bleek echter niet lang genoeg. In de 84e minuut ging het toch nog mis voor I Nerazzurri. Een vrije trap werd van ver de zestien ingeslingerd, waar Federico Bonazzoli klaar stond om binnen te koppen. Atalanta had weinig meer te vertellen en moest zelfs vrezen dat ook het laatste punt verloren ging. Met hangen en wurgen werd dat voorkomen, maar een pijnlijke middag was het zeker voor de ploeg uit Bergamo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen