Mbamba verkiest Portugal boven Rusland

14 juli 2006, 10:40

Dick Advocaat is er niet in geslaagd om Emile Mbamba naar FC Zenit te halen. De spits uit Kameroen stond in de belangstelling van de Russische club, maar heeft gekozen voor een avontuur in Portugal. Mbamba, die in het verleden jarenlang uitkwam voor Vitesse, heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor één jaar bij Vitoria Setubal.

Mbamba vertrok medio 2004 bij Vitesse en ging aan de slag bij de Israëlische topclub Maccabi Tel Aviv. Hij slaagde er echter niet in om een vaste waarde te worden in het elftal uit de hoofdstad, waarna hij zelfs een jaar verhuurd werd aan Maccabi Petach Tikva. 

Deze zomer keerde hij terug naar Nederland, waar hij ging voetballen in het VVCS-elftal van werkloze profvoetballers. Dat bleek een goede zet. Mbamba speelde enkele prima wedstrijden in het elftal van de VVCS en dat was ook in Portugal niet ongemerkt voorbij gegaan. Vitoria Setubal meldde zich bij de 23-jarige spits en inmiddels is de transfer een feit. Mbamba heeft een contract getekend voor één seizoen, met de optie voor nog twee jaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen