Spoorboekje: Bayern tegen Vlap, ErediVisie en revanche Ziyech?

15 februari 2021, 07:00   Bijgewerkt: 14 februari 2021, 23:17

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 15 februari.

Specials

ErediVisie

Ajax profiteerde optimaal van de mispeer van PSV en leek nu al een voorschot te nemen op de landstitel. Verder wonnen ook Feyenoord en AZ, terwijl Vitesse en FC Emmen het spoor volledig bijster zijn. Er gebeurden verder uiteraard genoeg andere zaken, die aan bod komen in onze wekelijkse rubriek ErediVisie.

Wedstrijden

Bayern München - Arminia Bielefeld (20.30 uur)

Uitgerekend tegen koploper Bayern München maakt Michel Vlap vanavond mogelijk zijn debuut in de Bundesliga. De Nederlandse aanvallende middenvelder hoopt eigenlijk vorige week zijn vuurdoop te beleven, maar het duel met Werder Bremen werd vanwege het winterweer afgelast. Kan Vlap vanavond voor een stunt zorgen tegen de kersvers wereldkampioen?

Chelsea - Newcastle United (21.00 uur)

Hakim Ziyech aast op sportieve revanche na zijn belabberde optreden tegen Barnsley in de achtste finale van de FA Cup. De voormalig Ajacied is uit vorm een onder nieuwe trainer Thomas Tuchel allesbehalve onbetwist. Een goede wedstrijd, het liefst opgeluisterd met een doelpunt of assist, zou Ziyech goed doen. Komt hij in tegenstelling tot de laatste twee competitiewedstrijden vanavond wel van de bank?

Excelsior - Roda JC (21.00 uur)

Kampioen worden Excelsior en Roda JC niet meer. Ook de tweede plek kan men in Rotterdam en Kerkrade uit het hoofd zetten. Het seizoen is echter nog niet verloren, want via de play-offs kunnen de clubs alsnog naar de Eredivisie promoveren. De komende maanden zullen Excelsior en Roda JC alles op alles moeten zetten om zich voor de play-offs te plaatsen. Met een achtste (Roda JC) en tiende (Excelsior) plaats staan zij er niet geweldig voor.

Voetbal op tv

18.45 uur: Jong Ajax - FC Dordrecht, ESPN - live verslag van het Eerste Divisie-duel

19.00 uur: West Ham United - Sheffield United, Ziggo Sport - live verslag van het Premier League-duel

20.30 uur: Bayern München - Arminia Bielefeld, ESPN 4 - live verslag van het Bundesliga-duel

21.00 uur: Chelsea - Newcastle United, Ziggo Sport - live verslag van het Premier League-duel

21.00 uur: Excelsior - Roda JC, ESPN - live verslag van het Eerste Divisie-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen