De Graafschap krijgt 1153 NEC-fans stil in De Goffert

21 februari 2021 – Voor het eerst in maanden waren er zondag weer eens fans aanwezig bij een wedstrijd in het Nederlandse betaalde voetbal. Bij NEC - De Graafschap konden voor een experiment van Fieldlab 1153 fans aanwezig zijn en zij zagen hoe hun ploeg niet op kon tegen de bezoekers: 1-2.

De Graafschap krijgt 1153 NEC-fans stil in De Goffert

Het treffen tussen beide teams leverde schitterende beelden op. De aanwezige NEC-supporters genoten van het feit dat ze weer eens naar een wedstrijd konden. Van het duel zelf konden de NEC-fans echter minder genieten. Na vijftig minuten opende Daryl van Mieghem met een bekeken schot de score. Hij trof doel na een prima pass van Danny Verbeek.

De voorsprong van de bezoekers was verdiend te noemen, omdat De Graafschap licht de overhand gaf en omdat het team weinig kansen weggaf. In de zeventigste minuut deed NEC wel van zich spraken door via Elayis Tavsan de lat te raken. Waar NEC de kans op de gelijkmaker miste, sloeg De Graafschap wel toe. Ted van de Pavert schoot knap raak uit een corner voor zijn tweede treffer van het seizoen. NEC kwam door een prachtige goal in de kruising van Tavsan nog wel terug in de wedstrijd, maar een gelijkmaker zat er niet meer in: 1-2.

De Graafschap boekt zodoende de zevende zege op rij en doet weer volop mee bovenin. Het staat derde met een punt minder dan koploper SC Cambuur, dat dit weekend morste en dat maandag weer in actie komt. De Graafschap heeft drie punten meer dan nummer drie Almere. Cambuur en Almere hebben echter nog wel een duel tegoed.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd