Lennon dient ontslag in vanwege reuze-achterstand

24 februari 2021, 08:48

Neil Lennon is niet langer de hoofdtrainer van Celtic. De coach heeft woensdagochtend zijn ontslag ingediend bij zijn werkgever, dat bezig is aan een moeizaam seizoen en een grote achterstand heeft op rivaal Rangers FC. Zijn assistent John Kennedy zal voorlopig de taken van de trainer overnemen.

De kritiek van de fans van Celtic was al langere tijd groot op Lennon en dat had alles te maken met de ondermaatse resultaten. Celtic werd de afgelopen negen seizoenen kampioen, maar gaat de tiende titel op rij waarschijnlijk niet grijpen. De achterstand op koploper Rangers FC is met achttien punten enorm te noemen. Dat Celtic in de Europa League als hekkensluiter van de groep werd uitgeschakeld, sprak ook niet in het voordeel van Lennon.

De 49-jarige Noord-Ier stond sinds februari 2019 voor de groep bij Celtic, na eerder ook al vier jaar trainer te zijn geweest. Hij volgde in 2019 de populaire Brendan Rodgers op die nu succesvol is bij Leicester City. "We zijn bezig aan een moeizaam seizoen in meerdere aspecten. Het is frustrerend en teleurstellend dat we niet dezelfde successen beleefden als eerder. Ik heb hard gewerkt om de situatie om te draaien, maar helaas is het niet gelukt om een goede serie neer te zetten", reageert Lennon op zijn vertrek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen