Llonch baalt gigantisch van arbitrage: "Echt onvoldoende focus"

25 februari 2021 – Willem II-middenvelder Pol Llonch is geenzins te spreken over het niveau van de arbitrage in Nederland dit seizoen. De Poolse controleur vond dat de Tilburgers 'voor de zoveelste keer' dit seizoen werden genaaid. Ditmaal was Siemen Mulder de gebeten hond.

Llonch baalt gigantisch van arbitrage: "Echt onvoldoende focus"

"Wij doen er alles aan om uit het dal te komen voor de club, de fans, de stad, onszelf... maar de arbiters hebben echt onvoldoende focus", baalde Llonch tegenover het Brabants Dagblad. "Ditmaal was het overduidelijk, vind ik, maar het is al de zoveelste keer dat we opzichtig zijn benadeeld. Het meest absurde was dat die goal van Wesley Spieringhs werd afgekeurd."

Mulder keurde de goal af op advies van zijn assistent, die een duw zag in de rug van de doelman van ADO Den Haag. "Maar dat was niet het enige. En dat was niet voor het eerst dit seizoen. Het gaat maar door. Ons wordt gevraagd respect te tonen voor de arbitrage, maar ze maken het ons wel moeilijk", foeterde Llonch. Eerder dit seizoen had Willem II ook al een paar keer pech: zo werd een rode spits Kwasi Wriedt geseponeerd. Tot die rode kaart gingen de Tilburgers echter aan de leiding tegen PEC Zwolle, dat uiteindelijk met 1-3 won in Tilburg. 

Lees ookScheidsrechter Mulder blikt terug op hoofdrol in Tilburg

gerelateerd