AC Milan na knotsgek duel bij AS Roma terug in titelstrijd

28 februari 2021 – AC Milan heeft zondagavond een cruciale zege geboekt in de Italiaanse titelstrijd. Op bezoek bij AS Roma werd een krankzinnig duel uiteindelijk over de streep getrokken, ondanks dat Zlatan Ibrahimovic en doelpuntenmaker Ante Rebic voortijdig het veld moesten verlaten vanwege (lichte) spierblessures. Na bijna een handvol afgekeurde goals, een goedkope strafschop en niet gegeven pingels daalde het stof neer bij de 1-2 eindstand. 

AC Milan na knotsgek duel bij AS Roma terug in titelstrijd

Ibrahimovic was bij afgelopen week de meest besproken man bij AC Milan: een bezoek aan een festival komende week kwam Ibracadabra op veel kritiek te staan. Die had hij doen kunnen verstommen in het eerste krankzinnige half uur: binnen tien minuut werden twee AC Milan-goals afgekeurd, waarvan eentje van Zlatan, én miste de Zweed een enorme kans. De afgekeurde goal van Zlatan was vooral zonde voor Rebic, die niet zelf binnenschoot, maar de bal nog aflegde op zijn ploeggenoot, waardoor het alsnog buitenspel was.

Het was sowieso een heerlijke eerste helft in Rome, waar AC Milan nog een keer de lat raakte en AS Roma een goal van Henrikh Mkhitaryan afgekeurd zag worden wegens een overtreding op Theo Hernández. Diezelfde back hielp hoogstpersoonlijk ook nog twee enorme kansen op zeep voor AC Milan, dat ondanks talloze mogelijkheden een heel goedkope penalty nodig had om de score te openen in de hoofdstad van Italië. Achter de bal ging niet de dit seizoen veel missende Ibrahimovic, maar Franck Kessié ging staan. Hij faalde niet vanaf elf meter en schoot AC Milan volgens de verhoudingen op voorsprong.

Een hoofdrol voor Ibrahimovic kwam er na afgelopen week dus niet, want dat hij de pingel niet nam was al een teken dat hij niet helemaal fit was. Met lichte spierklachten ging hij na de gelijkmaker van Jordan Veretout namelijk al vroeg in de tweede helft naar de kant. Niet veel later moest Rebic zijn voorbeeld volgen met een spierblessure, maar wel nadat hij de bezoekers uit de draai knap op 1-2 had geschoten (zie onder). 

Mede door een aantal fraaie reddingen van AS Roma-keeper Pau Lopez (eentje op een inzet vanaf de middellijn van Rade Krunić) en het feit dat basisspeler Rick Karsdorp geen penalty tegen kreeg na een overtreding op Rafael Leão, duurde het lang voor AC Milan definitief over de streep kon trekken, maar de eerste Serie A-zege sinds begin februari werd ondanks het uitvallen van Rebic en Ibrahimovic wél een feit. Dat de Zweed met een zege naar het festival gaat, levert hem weer wat meer krediet én weer de aansluiting met koploper Internazionale op.

gerelateerd