De Ligt mist vanwege kuitklachten ook topper tegen Lazio

6 maart 2021 – Juventus moet het zaterdagavond opnieuw stellen zonder Matthijs de Ligt. De 21-jarige centrumverdediger maakt geen deel uit van de wedstrijdselectie van de Oude Dame voor de thuiswedstrijd tegen Lazio.

De Ligt mist vanwege kuitklachten ook topper tegen Lazio

De Ligt haakte vorige week af in de warming-up van het met 3-0 gewonnen thuisduel met Spezia. De Nederlandse verdediger had een paar dagen daarvoor tegen Hellas Verona (1-1) een tik tegen zijn kuit gekregen en ondervond daar nog te veel last van. Daags na het duel met Spezia kwam Juventus met een geruststellende update: De Ligt heeft geen spierblessure opgelopen en lijkt daardoor binnen afzienbare tijd weer in actie te kunnen komen. Het duel met Lazio komt echter nog te vroeg voor hem.

Cristiano Ronaldo maakt in tegenstelling tot De Ligt wel deel uit van de 23-koppige selectie van Juventus. Italiaanse media verwachten dat de clubtopscorer tegen Lazio echter wel op de bank begint, daar hij met lichte klachten zou kampen. Andrea Pirlo wil hem naar verluidt sparen voor de return tegen FC Porto in de achtste finale van de Champions League. In Portugal ging Juventus drie weken geleden met 2-1 onderuit.

gerelateerd