Pirlo hoopt dat De Ligt tegen FC Porto wel in actie kan komen

7 maart 2021 – Door een kuitblessure was Matthijs de Ligt er zaterdag niet bij tegen SS Lazio, dat met 3-1 verslagen werd door Juventus. Volgens trainer Andrea Pirlo was dat duel nog niet haalbaar voor de Nederlandse verdediger, maar is de kans wel aanwezig dat hij er dinsdag in de Champions League tegen FC Porto wel bij kan zijn.

Pirlo hoopt dat De Ligt tegen FC Porto wel in actie kan komen

De Ligt haakte vorige week af in de warming-up van het met 3-0 gewonnen thuisduel met Spezia. De Nederlandse verdediger had een paar dagen daarvoor tegen Hellas Verona (1-1) een tik tegen zijn kuit gekregen en ondervond daar nog te veel last van. Daags na het duel met Spezia kwam Juventus met een geruststellende update: De Ligt heeft geen spierblessure opgelopen en lijkt daardoor binnen afzienbare tijd weer in actie te kunnen komen. Het duel met Lazio kwam echter nog te vroeg voor hem.

De wedstrijd tegen Porto in de Champions League is mogelijk wel haalbaar. "Hij was nog niet hersteld van de blessure, maar we hopen dat hij de komende dagen wel weer beschikbaar is", sprak Pirlo na de winstpartij in de Serie A. Voor Juventus is de wedstrijd van dinsdag erg belangrijk. De Italianen gingen met 2-1 onderuit tegen FC Porto en moeten dus aan de bak.

gerelateerd