Spoorboekje: VVV tegen Sparta en Champions League-voetbal

9 maart 2021, 07:00   Bijgewerkt: 8 maart 2021, 23:59

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 9 maart.

Nieuws

FC Den Bosch vs. Jordania

FC Den Bosch en Kakhi Jordania staan vandaag tegenover elkaar in de rechtbank. De Georgische zakenman eist bijna twee miljoen euro, terwijl de club meent enkele tonnen van Jordania te goed te hebben.

Wedstrijden

VVV-Venlo - Sparta Rotterdam (18.45 uur)

Het goede gevoel terugvinden. Dat is waar het VVV-Venlo vanavond om te doen is. Na het mislopen van de bekerfinale en de afstraffing in De Kuip snapt de Limburgse formatie naar een opkikker. De punten hebben ze in Venlo inmiddels ook hard nodig. De voorsprong op de gevarenzone bedraagt weliswaar nog vier punten, maar nummer zestien Willem II komt steeds dichterbij.

Juventus - FC Porto (21.00 uur)

Helaas, geen Matthijs de Ligt vanavond bij de return in de achtste finale van de Champions League. De Nederlandse centrumverdediger is nog niet helemaal hersteld van kuitklachten en kan zijn club derhalve niet van dienst zijn. Zonder De Ligt moet Juventus vanavond de 2-1 achterstand zien weg te poetsen. Goed nieuws is dat Giorgio Chiellini waarschijnlijk wel inzetbaar is en dat Cristiano Ronaldo, die afgelopen weekend werd gespaard, gewoon kan starten.

Borussia Dortmund - Sevilla (21.00 uur)

Met een uitstekende uitgangspositie begint Borussia Dortmund aan de return tegen Sevilla. Ondanks een doelpunt van Luuk de Jong wonnen Die Borussen de heenwedstrijd met 2-3, waardoor zij al met een been in de kwartfinale staan. Het is nog maar de vraag of Dortmund volgend seizoen ook in de Champions League is te bewonderen. Met nog twaalf speelrondes te gaan bezet de club namelijk slechts de zesde plaats in de Bundesliga.

Voetbal op tv

18.45 uur: VVV-Venlo - Sparta Rotterdam, ESPN - live verslag van het Eredivisie-duel

21.00 uur: Jong PSV - FC Dordrecht, ESPN - live verslag van het Eerste Divisie-duel

21.00 uur: Juventus - FC Porto, SBS 6 - live verslag van het Champions League-duel

21.00 uur: Borussia Dortmund - Sevilla, Ziggo Sport - live verslag van het Champions League-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen