Kökcü droomt van EK: "Die kans is er zeker"

12 maart 2021 – Orkun Kökcü geldt als de meest getalenteerde spelers van Feyenoord, maar kan dit seizoen nog nauwelijks zijn stempel drukken op het spel van de Rotterdammers. De talentvolle Turk pendelt tussen de bank en het basiselftal en krijgt regelmatig een stortvloed aan kritiek over zich heen. Daar heeft de middenvelder begrip voor.

Kökcü droomt van EK: "Die kans is er zeker"

In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft de middenvelder aan de kritiek te begrijpen. "Ik vond het opvallend dat ik als voorbeeld werd gebruikt. Maar begrijp me niet verkeerd, met kritiek is niets mis. En ik zie zelf ook wel dat het dit seizoen vaak te moeizaam is gegaan. Daar speelde ook blessureleed een rol in, want ik lag er tweemaal lang uit. Maar ik loop nergens voor weg, ik moet het gewoon laten zien. Toch weet ik: als jonge speler Feyenoord dragen, dat is niet eenvoudig.''

Kökcü hoopt zich snel te herpakken, zodat hij het met Turkije komende zomer op kan nemen tegen Nederland. De Turken hebben zich namelijk geplaatst voor het komende EK, waar Kökcü bij hoopt te zijn. "Die kans is er zeker. Ik debuteerde vorig jaar tegen Kroatië, sindsdien is er voortdurend contact met de mensen van de Turkse voetbalbond. Dat voelt heel goed. De medische staf informeert vaak en het hoofd van de communicatie-afdeling appt na elke wedstrijd met de vraag hoe het is gegaan. Ik denk ook dat ik deze maand word opgeroepen voor de WK-kwalificatieduels."

De twintigjarige middenvelder was dit seizoen in vijftien Eredivisieduels pas bij drie goals betrokken. Eenmaal scoorde hij zelf, twee keer bereidde hij een treffer van een ploeggenoot voor. 

Feyenoord

gerelateerd